Waarom je beslist chocolade moet eten

Vind jij chocolade ook zo lekker? En voel je jezelf ook altijd schuldig wanneer je iets te veel repen achter elkaar hebt gegeten terwijl je die ene leuke film op de bank zit te kijken? Dan zal ik je een beter gevoel geven. Er zijn namelijk ook een aantal redenen waarom je juist blij kunt zijn dat je jezelf hebt laten overleveren aan die repen chocolade. Lees ze hieronder.

(geniet natuurlijk wel met mate)

Gezond voor hart- en bloedvaten

Studie toont aan dat een blokje pure chocolade per dag je bloeddruk op peil houdt en het risico op een hartaanval met 39% (!) verkleint. Dat komt door de flavonoïden die in pure chocolade zitten, die weer goed zijn voor de elasticiteit van je bloedvaten.
Bovendien blijkt uit onderzoek dat bij meer dan 31 duizend mensen de gezondheid van het hart, in een periode van negen(!) jaar, en wat bleek: het consumeren van pure chocolade, samen met een evenwichtig sport- en eetritme, verlaagde het risico op een hartkwaal met 30%.

Goed tegen de zon

Ja, echt. Goed, alleen chocola is niet genoeg, maar als het zodra de zon zich laat zien en er zonnebrand wordt gesmeerd, kan chocola weleens heel erg helpen. De flavonoïden in chocola zijn een soort hulpjes van je zonnebrand, laat recent onderzoek zien.

Gewichtsverlies

Het klinkt tegenstrijdig, chocola eten om gewicht te verliezen, maar pure chocolade kan je helpen on track te blijven. Dat is de conclusie van een onderzoek, die stelt dat pure chocolade vullender is dan melkchocolade en je daarom beter van cravings afhelpt.

Minder stress

Als we stress hebben, maken we veel van de stof cortisol aan – een stofje dat ook wordt aangemaakt als er weinig glucose in ons bloed zit. Recent onderzoek toonde aan dat het metabolische effect van het eten van pure chocolade… minder cortisol is, en minder stress.

This entry was posted on dinsdag, maart 6th, 2018 at 9:22 am and is filed under gerechten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.